Състояния

sad, man, depressed-2635043.jpg

Всеки човек изпитва депресията по различен начин. Не трябва да се бърка чувството на отчаяние или мъка, с депресията. Това са нормални човешки чувства, които се проявяват понякога в живота. Но ако тези състояния са нещо редовно при вас, ако се чувствате постоянно отпаднали и безнадеждни, то тогава трябва да се справите с депресията.

fear, emotion, anxiety-2083653.jpg

Паническата атака е внезапен епизод на много силен страх, необоснован, но предизвикващ силни физически реакции. За този страх няма реална опасност или физическа причина.

Въпреки че самите паник атаки не са животозастрашаващи, те могат значително да влошат качеството ви на живот. За щастие има лечение и често пъти то е ефективно и позволява на човек да се научи да управлява и контролира тези пристъпи.

pair, man, woman

Проблем е, когато едни и същи конфликтни теми и поведение с негативен характер на членове от семейството, започнат да се повтарят с месеци и години, и не намират своето разрешение във времето. 

anger, mistreatment, relationship

Под понятието агресия не би трябвало да разбираме само гняв или чувство на гняв кън някого/нещо.

Агресия е всяка активност и действие от нас към външния свят. Активостта, изразяването на емоции, “задвижването” ни към външния свят, бягството или нападението, независимо дали е вербално или не, всичко това е агресия.

човек страдащ от генерализирана тревожност

Тревожността и напрежението в ежедневието ни са нещо нормално, но само тогава, когато имат своето начало и край, без да се превръщат в хронични пристъпи и дългосрочни депресивни състояния, които могат да навредят на здравето ни.

психосоматично разстройство

Психосоматичните  разстройства и заболявания са неосъзнати, неизживени (неизразени) чувства (обикновено негативни), емоции, неразрешени проблеми и дискомфорт,  стрес, възникнали на психично ниво, които дълго време не са намерили своето външно съзнателено изразяване.

Call Now Button