СТАТИИ

детска агресия

Можем ли за предотвратим агресията в учлилище? Дали всяко негативно действие трябва да се счита за агресия? Можем ли да се справим сами или трябва да се доверим на професионалист?

fear, anxiety, emotion

За лечението  на генерализирана тревожност задължително е необходима консултацията с психотерапевт, за да успеят засегнатите да намерят обратния път към балансираното си емоционално състояние и нормален начин на живот.

stress, burnout, man

Характерно за генерализирано тревожно разстройство е, че засегнатите са преследвани от страховете си през по-голямата част от деня. Те се страхуват от заболявания, злополуки, да не закъснеят за среща или че не са в състояние да се справят с работата си. Негативните мисли са постоянно в главите им.

kissing, couple, love

Сексът е пряко свързан с нашата психика, способност за отпускане и отношение към партньора. Сексът е една от основните необходимости на всеки човек и най- изразителният израз на преживяване на любовните взаимоотношения.

woman, face, bullying

В съвременния свят, белязан от нашата рутина, норма на поведение и начин на живот, все повече ни се налага да живеем така “както трябва”, а не така, както се чувстваме. Потискаме нашите вътрешни желания, усещания и нужди.

boy, child, kid

Какво да направим ако се случва тенденциозно детето ни да е обект на агресия навън или в училище, и липсва адекватно отношение от страна на учители, родители, директор и се налага да се справим със ситуацията сами?

woman, sad, depression

Какво трябва да бъде поведението на родителите на
зависими деца? Преди всичко е нужна постоянна консултация със специалист.

Важно е всеки родител да се опита да предразположи детето си да споделя с него и да му има доверие.

happy-family

Всяка норма на поведение, която е наложена „норма“, и „налагане“ означават неестественост. Това е възпитание и блокаж, а не естествено и здраво поведение, което всъщност е пътят към удоволствието.