СТАТИИ

girl, sadness, loneliness-3421489.jpg

Според различни статистики, близо 300 милиона души в световен мащаб страдат от депресия, а около 780 000 от тях завършват живота си със самоубийство.

Ето защо, е изключително важно да сме информирани какво представлява това състояние, и да вземем незабавни мерки, ако забележим и най-малкия признак при себе си или свой близък.

проблем във взаимоотношенията

Всеки от нас е заобиколен с много и различни хора ежедневно – семейство, приятели, половинка, колеги и просто познати. С някои от тях създаваме дългогодишни близки отношения, а с други просто общуваме.

Колкото и да ни се иска обаче всички тези връзки да са пълноценни, понякога се оказва, че ние даваме повече, отколкото другата страна.

време и стрес

Техники и начини за управление на стреса и постигане на по-добър живот.

ядосано дете

Когато усещането за гняв се появява все по-често и все повече фактори го предизвикват, тогава трябва да се вземат мерки, преди да да се превърне в агресия.

стъпки за преодоляване на тревожните състояния

Чувствате се притиснати от срокове и задачи? Все не ви остава време за онази конректна задача? Тревожите се, а не можете да се концентрирате и да приключите с всичко, което се очаква от вас? Ако отговорът на всички тези въпроси е „да“, вероятността да страдате от вид тревожно разстройство е огромна.

консултация

Независимо дали става дума за нещо тривиално или за голям проблем във взаимоотношенията, дали става дума за хипохондрия или реална ситуация на тревожност е важно да знаете че има към кого да се обърнете, за да потърсите решение за всеки проблем пред който сте изправени.

детска агресия

Можем ли за предотвратим агресията в учлилище? Дали всяко негативно действие трябва да се счита за агресия? Можем ли да се справим сами или трябва да се доверим на професионалист?

kissing, couple, love

Сексът е пряко свързан с нашата психика, способност за отпускане и отношение към партньора. Сексът е една от основните необходимости на всеки човек и най- изразителният израз на преживяване на любовните взаимоотношения.

човек страдащ от генерализирана тревожност

В съвременния свят, белязан от нашата рутина, норма на поведение и начин на живот, все повече ни се налага да живеем така “както трябва”, а не така, както се чувстваме. Потискаме нашите вътрешни желания, усещания и нужди.

boy, child, kid

Какво да направим ако се случва тенденциозно детето ни да е обект на агресия навън или в училище, и липсва адекватно отношение от страна на учители, родители, директор и се налага да се справим със ситуацията сами?

woman, sad, depression

Какво трябва да бъде поведението на родителите на
зависими деца? Преди всичко е нужна постоянна консултация със специалист.

Важно е всеки родител да се опита да предразположи детето си да споделя с него и да му има доверие.

happy-family

Всяка норма на поведение, която е наложена „норма“, и „налагане“ означават неестественост. Това е възпитание и блокаж, а не естествено и здраво поведение, което всъщност е пътят към удоволствието.