СТАТИИ

детска агресия

Можем ли за предотвратим агресията в учлилище? Дали всяко негативно действие трябва да се счита за агресия? Можем ли да се справим сами или трябва да се доверим на професионалист?

kissing, couple, love

Сексът е пряко свързан с нашата психика, способност за отпускане и отношение към партньора. Сексът е една от основните необходимости на всеки човек и най- изразителният израз на преживяване на любовните взаимоотношения.

човек страдащ от генерализирана тревожност

В съвременния свят, белязан от нашата рутина, норма на поведение и начин на живот, все повече ни се налага да живеем така “както трябва”, а не така, както се чувстваме. Потискаме нашите вътрешни желания, усещания и нужди.

boy, child, kid

Какво да направим ако се случва тенденциозно детето ни да е обект на агресия навън или в училище, и липсва адекватно отношение от страна на учители, родители, директор и се налага да се справим със ситуацията сами?

woman, sad, depression

Какво трябва да бъде поведението на родителите на
зависими деца? Преди всичко е нужна постоянна консултация със специалист.

Важно е всеки родител да се опита да предразположи детето си да споделя с него и да му има доверие.

happy-family

Всяка норма на поведение, която е наложена „норма“, и „налагане“ означават неестественост. Това е възпитание и блокаж, а не естествено и здраво поведение, което всъщност е пътят към удоволствието.